Mobiel internet

De populariteit van mobiel internet zorgt voor grote verschuivingen binnen het bestaande aanbod van telefonie en internet.

Providers passen als gevolg van deze populariteit hun diensten constant aan. Maar bij wie bent u het beste uit? Welke provider bied mij het beste voor de scherpste prijs?

Het is niet zo dat een “gratis telefoon” ook de voordeligste keuze is. Momenteel wordt de keuze niet alleen bepaald door telefoon minuten en smsen maar zeker hoeveel dataverkeer kan en mag ik vanuit de bunder versturen. Soms is het kopen van een los toestel in combinatie met een sim only abonnement juist de voordeligste keuze. Een losse telefoon kost voor je gevoel veel geld, maar als je dit combineert met een zeer goedkoop sim-only tarief is de kans groot dat je over 2 jaar alsnog goedkoper uit blijkt te zijn.

De telefoons van nu zijn opgewaardeerd tot smartphones, zeg maar een soort zakcomputer die zeker ook moet beschikken over een internet aansluiting. een smartphone kan immers ook worden gebruikt als draadloos modem om via het mobile abonnement een laptop toegang te geven tot internet. De smartphones maken gebruik van het 3G netwerk anders kunnen ze geen snelheid aanbieden. Binnen de 3G standaard zijn allerlei protocollen opgesteld die snel internet mogelijk maken.De providers gebruiken daarvoor afkortingen als UMTS, HSPDA en HSUPA om daarmee aan te geven welke techniek ze gebruiken voor uw internetverbinding. Elke techniek heeft daarbij zijn eigen upload- en downloadsnelheid. Momenteel zijn HSUPA en HSDPA de snelste.

De test voor een nieuwe generatie zijn al in volle gang. Dit wordt het 4G netwerk waarbij snelheden gehaald kunnen worden tot 100Mb/seconde, waardoor speelfilms in HD kwaliteit gestreamd kunnen worden. Maar zover is het nog niet.

Internet via een databundel

Bij alle grote providers zoals KPN, Telfort, Hi, Vodafone, T-Mobile kunt u terecht voor een internetabonnement via een databundel.Dat wil dus zeggen dat u vooraf een hoeveelheid megabytes inkoopt die u in een maand kan gaan gebruiken. U kunt de data gebruiken om te surfen op het web of het bekijken van video. U begrijpt wel dat het bekijken van video veel megabytes gebruikt. Veel meer dan dat u een email bericht verstuurd bijvoorbeeld.

Sommige providers bieden u de mogelijkheid om al het internetverkeer in een keer af te kopen. Dat betekent eigenlijk geen limiet op dataverkeer. Echter wordt er een “fair use policy” gebruikt wat min of meer betekent dat u geen excessieve hoeveelheid verkeer mag genereren ten opzichte van andere gebruikers.

Data Abonnementen

VODAFONE

Vodafone kent de BloX : Voordeelbundels voor Abonnementen en prepaid

T-MOBILE

T-Mobile onderscheid een 4 tal mogelijkheden: We beperken onze keuze tot 2 types:

Internet Voordeelbundel

  • Internetten voor een vast bedrag
  • Online waar en wanneer je wilt
  • Een snelle internetverbinding

Internet Plus Voordeelbundel

  • Supersnel internet
  • Mobiel internet voor een vast bedrag
  • Overal en altijd internet op je mobiel